Inspiration til polterabend

2020 var året, hvor der ikke var helt så mange store festligheder som vi måske havde ønsket. Så nu skal den have en over nakken – og vi hjælper dig med at finde de sjove ting at overraske bruden eller gommen med. 

Polterabend ideer til hende

“Jeg skal arrangere polterabend til hende – hvad kan vi lave?”

Læs artiklen Polterabend ideer til hende og lad dig inspirere til sjove aktiviteter på dagen.

“Jeg arrangere en polterabend for ham – hvad kan vi lave?”

Læs artiklen Polterabend ideer til ham og lad dig inspirere til aktiviteter på dagen.

Hvor henne finder du de fede aktiviteter til polterabend?

Og hvor kan du holde polterabend henne?

Vi har sammensat søgninger der kan give dig inspiration til aktiviteter til en polterabend.

Fart og spænding

Gokart, paintball, faldskærmsudspring mm.

Sport og sjov

Bowling, fodboldgolf, kano, escape room mm.

Kultur og rolige oplevelser

Teater, koncerter, madkurser mm.

Når du kommer ind på søgningen, indtast din lokation eller angiv hvilket område du vil finde oplevelser i.
Så får du en meget bedre ide om, hvad der er der, hvor du søger. 

Til den ekstreme?

Hvem har nogensinde sagt nej til et spontant faldskærmsudspring? Mange sikkert… Men det vil helt sikker være noget man aldrig glemmer. 

Giv den gas med paintball

Hvis i er så mange, at man kan lave 2 hold – er paintball en genial aktivitet til en polterabend. Uanset køn og gruppering, er vi sikre på det vil blive sjovt. 

Polterabend ideer

Skal du holde polterabend for din ven eller veninde – og er du i tvivl om, hvilke aktiviteter, der skal laves på dagen? Vi har samlet de aktiviteter – både indendørs og udendørs – som I kan lave på denne specielle dag. Der er noget til alle smage, både til den rolige polterabend idéer, som en hyggelig spatur, noget til den aktive polterabend, det kunne være den klassiske paintball tur, men der er også noget til den lidt mere vovet polterabend udflugt som fx kunne faldskærmsudspring.
Sidst men ikke mindst, nogle idéer til solo showet, hvor den kommende brud eller gom er i 100 % fokus – fx som man ville være på en svæveflys tur.

Vi har samlet det hele til dig, så det er nemt at overskue og søge på aktiviteter, steder og afstand.

Hvis det skal samles under ét tag i et eventcenter, finder du massere af eventcentre med aktiviteter til polterabend, så I ikke skal rejse så langt eller, hvis det skal være på en polterabend på budget, så finder du det hos os. Vi giver dig en hjælpende hånd til jeres sjove polterabend sammen, her!

Polterabend traditioner

Når det kommer til polterabender, er der ikke nogen decideret traditioner, som skal overholdes, på samme måde som der er til et bryllup.
Alligevel, findes der mange ritualer og skikke, som følges på den specielle dag.

Det kunne være noget i den dur som, at den kommende brud eller gom ikke ved på forhånd, at den specifikke dag er afsat til polterabenden. Det plejer at blive aftalt med personens partner, så man er sikker på, at dagen er fri i deres kalender. I gamle dage var det sådan, at polterabenden blev afholdt aftenen før brylluppet. Det er nok meget godt, at det ikke er således i dag! Nu bliver en polterabend ofte holdt et par uger før brylluppet.

Derudover, vælger mange at have et tema for udklædning på dagen og eller klæde polterabends hovedperson på fra morgenstunden af – når han eller hun bliver overrasket.
Der er også en kutyme for at spise morgenmad sammen, idet personen ofte bliver overrasket tidligt. 

Desuden, er der ofte planlagt en til to eller flere aktiviteter under afholdelse af en polterabend, ofte imellem disse aktiviteter er der spisning af mad.

Mangler du idéer til, hvilke aktiviteter I skal lave på dagen? Vi har lavet forskellige guides til din polterabend forberedelse, hvor du kan få inspiration til planlæggelse af jeres polterabend aktiviteter. Ovenfor kan du finde artikler om polterabend ideer til hende og polterabend ideer til ham. Her har vi givet vores bedste bud på en fed dag for den kommende gom eller brud. Udover det, kan du hoppe over til vores smarte søgning her, og finde alt under kategorier, hvis du har en ide om, hvad dagen kunne byde på – Fart og Spænding eller Sport og Sjov

Sidst men ikke mindst, så er en polterabend sjældent uden indtagelse af alkohol – i hvert fald i Danmark – derfor husk at spis og drik med måde, så I alle får en god dag sammen.

Hvad er en polterabend?

En polterabend er en fejring arrangeret af venneparret og familie til et kommende brudepar, hvor man fejrer overgangen fra ugift til gift.

I dag er en polterabend en hyggelig dag for både mænd og kvinder med aktiviteter, der passer til den enkelte. Aktiviteterne og idéerne dertil er arrangeret af de nærmeste.  

Polterabends historie

Historien bag polterabend skal findes i Tyskland, selve ordet polterabend, er tysk og er sammensat af to tyske ord, Polter og Abend. Polter betyder både ‘buldre, larme og brage’ på samme tid og Abend betyder aften – hvilket vil sige en polterabend i starten var en buldre, brage og larme aften, dagen før brylluppet – ofte kun for manden, som gav afkald på ungkarlelivet. Navnet kommer sig af den tyske skik, hvor man forsøgte at skræmme og jage poltergejsterne ud af brudeparrets kommende hus ved hjælp af larm. Det kunne gøres ved blandt andet at møde op foran husets dørtærskel og smadre glas, porcelæn og lerkrukker. 
Efter larmen havde fordrevet poltergeisten og dermed fjernet muligheden for at den kunne spolere det kommende bryllup, så som tak, kom der øl eller vin på bordet til de fremmødte. Således startede historien om polterabend.  

I Tyskland er denne tradition stadigvæk noget, som bliver praktiseret. 

Siden 1980 har man i Danmark fejret polterabend for både kvinder og mænd. 

Den nuværende danske polterabend er nok mere inspireret af den svenske version af en polterabend – nemlig, som en slags afskedsfest, hvor man hev den komme brud/gom en tur i byen.

Polterabend betydning

Polterabend er et tysk ord, som er sammensat af de to tyske ord Polter og Abend. Polter betyder både ‘buldre, larme og brage’ på samme tid og Abend betyder aften.

Så betydningen af polterabend er en larmende, buldrende og bragende aften, fordi det i gamle dage i Tyskland handlede om at skræmme onde ånder væk. Traditionen for den slags polterabend er ikke overført til Danmark, men betydningen er stadigvæk den samme. Os danskere, har bare personaliseret den og taget essensen af én sidste aften med vennerne og familien inden man skifter status fra ugift til gift. 

Polterabend ideer til ham

Er det en af gutterne, der skal giftes? Så har vi samlet en masse inspiration til jeres polterabend idéer for ham og forberedelse af hans specielle dag – det er uanset om han er til de rolige polterabend idéer, de aktive polterabend idéer eller mere vovet polterabend idéer, så har vi helt sikkert noget til ham. Det kunne være en tur på paintball banen, en tur i en gokart, en hyggelig samtale rundt om et bål eller en smagstest på whiskey – og mange flere polterabend idéer til ham, så I kan vælge, vrage og eller blive inspireret. Forhåbentligt, ender det ud i, at I har en god og sjov polterabend sammen. 

Polterabend for mænd

Hvis en af gutterne skal giftes – så kan det kun betyde en ting – en rigtig mande polterabend! Rent historisk var polterabend kun for manden (heldigvis ikke længere), men alligevel er en polterabend et synonym for en god dag. Har du en god ven, som snart går fra at blive en ungkarl til en mand, og af den grund skal have en polterabend tur, så har Dkbyday samlet en oversigt over, hvad man som mand kan lave på sin polterabend. 

Om det er den aktive polterabend mand, den rolige polterabend mand eller den actionfyldte polterabend mand, så finder du inspiration hos Dkbyday. 

Nu når han skal giftes, så er gommen jo lidt dagens mand – hvorfor ikke udnytte det? Afhold dagens mand, hvor I skaffer et panel af tilfældige kvinder, hvor han skal fortælle lidt om sig selv og herefter skal de sige, ligesom i TV programmet, stemple sig ud, når de mister interessen. Derudover, så er det en god måde at få fortalt nogle af de historier til andre deltagere, som de måske ikke kendte. Desuden, så får gommen lidt lov til at føle sig lidt som dagens mand på sin egen polterabend – det er næsten altid en win-win, nu når han alligevel er dagens hovedperson.

Nu når I skal klæde ham ud, så kan I lige så godt gøre ham mandig, en rigtig mande mand polterabend figur udklædning, så hans indre mand kan vises til omverdenen (ironi kan forekomme). 

Polterabend med action

Er den kommende gom eller brud en rigtig action mand/kvinde, så skal dagens polterabend tema da også omhandle action!
Hvorvidt det er action gennem de klassiske polterabend aktiviteter, såsom gokart og paintball eller om det skal være mere action via jeres indbyrdes polterabend lege, actionpræget i jeres polterabend udklædning er op til jer. Det er i hvert fald svært at gå galt i byen med en omgang gokart polterabend action hos Racehall CPH fx eller paintball og bow combat action hos Paintball Arena

Det kan også være polterabend action i højderne hos GoMonkey Klatrepark, hvor I skal overvinde højdeskrækken. Måske endda den helt vovede action udfoldelse i form af noget ATV ræs hos Outdoor Action.   

Polterabend ideer i København

Står du og skal til at afholde en polterabend nær eller i København? Vi har gjort det nemt for dig at afgrænse din radius, så I ikke behøver at rejse alt for langt til jeres aktiviteter. Der er noget til hver smag – de aktive polterabend idéer, som en tur i en gokart i fx. Racehall CPH eller om I skal ud og skyde paintballs efter hinanden i fx. Paintball Arena.

Vi har også noget, hvis det skal være den mere rolige polterabend idé nær København. Så sidder du med ansvaret og har brugt alle dine fantasifulde tanker, så kig med her og få noget inspiration til jeres gode polterabend i København.  

Polterabend regler

Der er ikke decideret nogle regler, når det kommer til en polterabend i Danmark. Det er ikke ligesom et bryllup. hvor man ikke kan komme i hvidt tøj, da det er forbeholdt bruden – og alligevel, så er der nogle polterabend regler i form af traditioner og normer skabt i Danmark. 

Når det kommer til aktiviteter er der jo ikke nogen regler, som siger, at der skal minimum være fem aktiviteter i løbet af en polterabend – men det er normen, at der er to større aktiviteter og at der bliver indtaget 2 måltider sammen. 
Der er heller ikke nogen regler om hvem, der skal med og ikke skal med på polterabend turen – men som god kutyme, undgå at tage forældrene med, da det kan give en mere trykket stemning på nogle af aktiviteterne. 

Polterabend lege

Står du tæt på dagen for en polterabend og tænker “hvilke polterabend lege skal vi lave i løbet af dagen?”, så frygt ej, vi har også en masse idéer til jeres polterabend lege, som I kan bruge som inspiration eller bruge som guiding.

Der er selvfølgelig lege til alle former for situationer og til forskelligt slags humør. Det kunne være “Det forbudte ord legen”, hvor der er nogle ord, som ikke må blive sagt i løbet af dagen eller “Det vidste i ikke om mig-legen”, hvor hver gæst skriver en hemmelighed ned på et papir og putter det i en hat.

Det gode ved polterabend lege er, at det er en god samtale starter og samtidig ofte giver en hyggelig atmosfære – alt sammen uden, at der skal penge på bordet. I finder mere om Polterabend og polterabend lege her hos os, hvor vi har flere forskellige guides og hjælpeværktøjer til at gøre jeres polterabend fantastisk. 

Polterabend - hvem skal med?

Når det kommer til polterabend dagen, så kan det nogle gange være svært at holde styr på, hvem der skal med og hvem der ikke skal med – man vil jo nødig træde nogen over fødderne og skabe dårlig stemning til selve brylluppet.

Når det kommer til at vælge hvem der skal med til polterabend dagen er, der ikke noget minimumskrav som sådan. I kan være alt mellem 3-25, så længe den kommende gom eller brud har en god dag er antallet uvæsentligt. Derudover kan det være svært at beslutte sig for, om mor og far eller bedsteforældrene skal med på polterabend dagen. Hvis det ville give værdi for hovedpersonen, så tag dem med – de behøver jo ikke at være med i løbet af hele dagen og alle aktiviteter. 

Nu når vi taler familie og hvem der skal med til polterabend, så er det også svært at beslutte om onklen og tanten skal med. Igen, tag en beslutning ud fra hvad hovedpersonen ville sætte pris på – og igen igen, behøver de ikke at være med på hele dagen, i tilfælde af at de tager med. 

I nogle tilfælde kan du være heldig, at brudeparret har lavet en ønskeliste over, hvem der skal med på polterabenden. 

Nødvendige

Nødvendige cookies hjælper med at kritiske og basale elementer kan køre på vores side – så som slide features og sikre at du har fuld adgang til alle sider på vores site. Hvis ikke disse er slået til, vil sitet ikke fungere optimalt, derfor kan disse ikke fravælges.

Expires
1 year
Name
wordpress_[hash]
Data processor
System
Purpose
On login, WordPress uses the wordpress_[hash] cookie to store your authentication details.
Expires
1 year
Name
wordpress_logged_in_[hash]
Data processor
System
Purpose
After login, WordPress sets the wordpress_logged_in_[hash] cookie, which indicates when you’re logged in, and who you are, for most interface use.
Expires
1 year
Name
wp-settings-{time}-[UID]
Data processor
System
Purpose
This is used to customize your view of admin interface, and possibly also the main site interface.
Expires
1 year
Name
comment_author_{HASH}
Data processor
System
Purpose
When visitors comment on your blog, they too get cookies stored on their computer.
Expires
1 year
Name
comment_author_email_{HASH}
Data processor
System
Purpose
When visitors comment on your blog, they too get cookies stored on their computer.
Expires
1 year
Name
comment_author_url_{HASH}
Data processor
System
Purpose
When visitors comment on your blog, they too get cookies stored on their computer.
Expires
1 year
Name
cookie_settings
Data processor
System
Purpose
Used to set your cookie settings
Sporingcookies

Hjælper os med at forstå brugers adfærd på vores side og hjælper os med at optimere din oplevelse nu og i fremtiden.

Expires
1 year
Name
_fb
Data processor
Facebook
Expires
2 years
Name
_ga
Data processor
Google
Purpose
Used to distinguish users.
Plicy
Expires
24 Hours
Name
_gid
Data processor
Google
Purpose
Used to distinguish users.
Plicy
Expires
2 years
Name
_ga_
Data processor
Google
Purpose
Used to persist session state.
Plicy
Expires
09 days
Name
_gac_gb_
Data processor
Google
Purpose
Contains campaign related information. If you have linked your Google Analytics and Google Ads accounts, Google Ads website conversion tags will read this cookie unless you opt-out. Learn more.
Plicy