Inspiration til dates og romantiske oplevelser

Synes du også det kan være svært at finde ud af, hvad du kan lave med en date, eller hvor i kan tage hen når det er første møde? Vi har samlet inspiration til dig, som synes det kan være svært at finde på den gode ide til en date og romantiske oplevelser. Uanset om det er ny flamme eller ægtefællen igennem mange år. 

Find artiklerne nedenfor at få et overblik over aktiviteter til din næste date. 

Hvor tager du din date hen på første date?

Der er mange holdninger til bør og skal, når det kommer til dating området. Men her giver vi dig nogle gode og anderledes bud på, hvad en første date kan indeholde. 

Date ideer til efteråret

Low angle view of mature sporty man climbing wall in gym. Full length of fit male is exercising. He is in sports clothing.

Højt til vejrs!

Tag din date med på en aktiv date, der med giver sus i maven - indendørs.

Graphic back view portrait of two young people looking at paintings and sharing audio guide while exploring modern art gallery exhibition, copy space

En tur på museum

En rolig slentretur på et museum, hvor der måske er en fælles interesse? Ja, lyder det ikke hyggeligt?

Young hipster man relaxing in a cafe and playing chess by himself.

Brætspils date

Nu kommer efteråret - skab hyggen på en brætspilscafe med en kaffe eller noget andet godt til ganen.

Pumpkin Holding

Pluk selv græskar

og udskæring. Evt med en varm kop kakao eller lækker take away leveret midt i hyggen?

Skal du på date med kæresten eller ægtefællen?

Har du brug for lidt tip, til ikke bare at invitere din partner ud og lave, det i plejer? 

Vi hjælper dig med at “ryste posen”. Læs artiklen, der giver dig inspiration til en date med kæresten eller ægtefællen her.

Aktive dates

Dates og date idéer er ikke altid nemt at skulle sidde og planlægge, fordi man vil jo gerne imponere. Hvis det skal være en aktiv date, så har Dkbyday samlet nogle aktiviteter, hvor I kan få lov til at bruge kroppen og have det sjovt imens. Aktive dates kunne fx være en tur rundt på Kragerup Gods’ klatrebane, hvor det er nemt at føre daten videre efter en god start med den aktive date. Måske ville en rolig men aktiv date, som en kano- eller kajaktur være et godt alternativ. Der ville stadigvæk være den aktive del ind over daten, men ikke alt for voldsomt. Vidste du godt, at der er mange steder du kan leje kano eller kajakker fra og sejle ud på nogle af Danmarks åer. 

Skal det derimod mere være en aktiv date i naturen, så har vi mange fede trails og skovstier i Danmark, hvor man nemt kan få timerne til at gå af sig selv. En god oppakning og et par vandrestøvler (eller en mountainbike) med en god skovsti, mere skal der ikke til for at få en god aktiv date.

Det kan også være mere simpelt end en skovtur. Fordi i Danmark har vi mange gode søer, som man kan gå rundt om – måske med en to go kaffe i hånden. Simpelt, men godt. 

Find samtlige af Danmarks skove her, som i kan udforske sammen. Enten med vandrestøvler eller en kop to-go og en rolig slentretur gennem smuk natur.

Hvis du vil ud og have en lidt mere vovet aktiv date, så har vi også ideer til dette. Fx ville et kitesurfing kursus måske lige være ånden. Eller bare en tur på SUP board? Either way – så er vandsport en fed måde at være aktiv på. Og der sker altså bare noget andet, når man er aktiv sammen. 

Er det måske lidt for kold til at surfe i bølgen blå? Så kan et alternativ være at stå på skøjter som en aktiv date. Her kan man pakke sig ind, så man ikke fryser.

Date ideer vinter

Når aftentimerne bliver kortere og vejret koldere, så kan det være svært at finde en god date idé. Derfor har Dkbyday samlet date idéer til om vinteren, så det ikke skal være vinteren, som skal stoppe jer. Om vinteren har vi tendens til at holde os lidt mere inden for. Hvilket bedre sted at komme ind i varmen og hygge end hos Århus Brætspilscafé eller Bastard Café (Kbh), generelt bare en brætspilscafe. Er der noget mere hyggeligt, end at spille brætspil og drikke varm kakao med sin date på en kold vinterdag? Det tror vi ikke er en vinter date idé, som du kommer galt i byen med. 

At stå på skøjter er lige i ånden til en vinter-date. Du kan fx finde indendørs skøjtehaller mange steder rundt omkring i landet, hvor det er muligt at skøjte i vintersæsonen. Men skal det være en rigtig vinter date, så kan i finde en skøjtebane udenfor. Det får altså romantikken til at stige – bare en lille smule. Find vintertøjet frem og pak noget varm kakao med i tasken, så er den vinter date godt på vej allerede. 

Nogen af de mere klassiske ting – men helt sikkert en vinder – er at tage i biffen, nyd en sodavand i et papkrus og en kæmpe bæger med popcorn.

Mon ikke, at det er derfor, at der udkommer så mange gode film i det lidt koldere halvår – så man kan komme på den gode vinter date. Det er i hvert fald en stensikker vinter date idé, som man sjældent går galt i byen med.

Date idéer i regnvejr

Regnvejr er ikke altid noget fedt noget, men I skal endelig ikke lade det afholde jer fra at komme afsted på en date, hvis I har sat dagen af til det eller føler for det på dagen – vi skal nok hjælpe jer med at finde på en date, som I kan tage på. Også selvom det regner og det er gråt og kedeligt udenfor. 

Skal den hyggelige picnictur erstattes, fordi det er kedeligt vejr udenfor? Jamen, svaret ligger jo faktisk klar inde i stuen! Træk et tæppe ud og dæk op til picnic derhjemme og gør noget specielt ud af det (eventuelt tænd for fireplace på Netflix). Ofte er det ikke stedet man gør det, men situationen og kemien, som gør det specielt. Eller også kan picnic og hyggefølelsen findes på en brætsspilscafé eller på en øl/vinbar, hvor man kan smage sig frem på forskellige drikker eller spille et spil der skaber samtaler? 

Skal det være mere aktivt og måske lidt konkurrerende, så er en bowlingtur det samme uanset, hvordan vejret er udenfor – har forholdet stadigvæk den oplevelse til gode, så er det da bare med at komme afsted den næste regnvejrsdag. 

Mere romantisk end bowling (ja, det kan altså godt lade sig gøre)? De indendørs skøjtehaller er også et dejligt sted at tage hen, hvor man bare kan glemme det kedelige vejr udenfor og forsvinde ind i en magisk verden. Vejret inviterer nærmest også til en varm kakao, en kop kaffe eller the. 

Derudover, så siger en gammel talemåde at lyde, at regnvejr er godt vejr ude til at være inde i. Dårligt vejr er en oplagt mulighed for at tage en tur i biografen. Stedet med hyggelig atmosfære og i kan leve jer ind i filmens handling og flette fingre i mens (eller spise bland selv slik). Der er bare lige det, at i skal blive enige om filmen… 
En stor anbefaling her fra, vil helt sikkert være at finde en god biograf – enten med sofasæder eller en lækker atmosfære. Det kunne fx være den nye FORMAT i Ballerup, eller Gentofte Kino som også har vundet “Byens bedste” eller BIG BIO Holstebro med de dejlige sæder der kan ligges hele vejen ned. Det kan sætte rammerne for en hyggelig date, uanset hvornår på året og hvor henne i forholdet man er. 

Er man mere til det kulturelle, så er regnvejr jo perfekt vejr at tage daten med på museum, hvor det oftest muligt at gå rundt indenfor uden at blive våde. Igen, ligesom med brætspillene, så flyver tiden ofte afsted når man er på museum. Det er et godt alternativ til den ellers altid gode kanalrundfart, som du måske allerede havde planlagt. Det kunne fx være Roskilde Vikingeskibsmuseum, hvis du altså gerne vil føle dig, som en rigtig viking, så kan det jo gøres i alt slags vejr. 

Desuden, så giver det god mening at tage på en kulturel smagnings tur når det er gråt og kedeligt udenfor. Tag din partner i hånden og kom afsted til den nærmeste vingård, mikrobryggeri eller distillery og check om de har nogen ledig smags tur lige til jer – det kan også være dagen skal peppes op med et skud alkohol? Filmen Druk viste jo, at nogle gange kan en lille promille være en god ting.   

Du kan selvfølgelig også være hardcore og stå fast på din planlægning og strukturering af jeres dag. Gå planken ud og afhold jeres planlagte date, uanset hvad du har planlagt. En date i regnvejret behøver ikke at være dårlig. En god beklædning, en paraply og et par ekstra strømper når man dog langt med. 

Idéer til kærestetur

Kæreste-turen skal gerne være noget specielt, fordi man bliver hurtigt bedømt om det har været en succesfuld affære eller ej af sin partner. Så hvis du mangler idéer til en kærestetur, er du kommet til det rigtige sted. Dkbyday gør det nemt for dig at få inspiration til en god kærestetur, sætte gang i de kreative tanker eller give dig en specifik lokation, som ville være perfekt til din kærestetur – alt dette er nemt uanset, hvor i landet du er eller, hvilke præferencer du eller din partner har.
Om det skal det være den helt romantiske ide til kæreste-turen, hvor jeres kærlighed er 100 % i fokus i fx en tur i Dyrehaven i en hestevogn fra bakken. Det kan også være den rolige hyggelige tur, hvor det ikke behøver at være det helt store og vilde – en tur op og ned af en å i en kajak eller kano er bestemt noget, som kan give forholdet et dejligt minde at se tilbage på. En anden rolig dé til en kærestetur, som altid inviterer til en god snak er gåturen rundt i den lokale skov eller rundt om den lokale sø – eventuelt med en kop kaffe (eller anden varm drik) i hånden og i den varme sommerperiode kan man jo altid tage æblemost eller danskvand med.  

Er din partner en adrenalin junkie, så kan idéer til jeres kærestetur være af den helt vovet slags, så som faldskærmsudspring hos Dropzone Denmark, oplevelser i utrolige højder på klatrebanerne hos Kragerup Gods eller mærk adrenalinen I får af at flyve hos Copenhagen Air Experience. Idéer til en kærestetur, hvor adrenalinniveauet er i fokus skal dog nok planlægges på forhånd og sikres, at stemningen er til det – ellers kan det blive en meget lang tur hjem. 

Har din partner et stort konkurrencegen? Så kunne det måske være en sjov idé til en kæresteturs aktivitet at planlægge efter det. Idéer til en kærestetur med et konkurrenceelement inde over kunne være en tur på Gokartbanen hos Racehall CPH (som faktisk er verdens største indendørs gokartbane), en tur på The Bastard Café og spille brætspil. Ellers kunne det være en tur på den lokale minigolfbane og dyste om håneretten – taberen betaler for selvfølgelig for turen, så er der noget at konkurrere om.  

Den traditionelle kærestetur idé er jo middagen efterfulgt af en tur i biografen. I kan tage på den gode, hvor man sidder og taler sammen om gud ved hvad, som man ikke har tid til i løbet af den travle hverdag, måske endda imens man går igennem en 3-retters menu. Efter den gode middag, så kan man jo tage en tur i biografen og se den nyeste James Bond film – selvfølgelig med popcorn og sodavand. Det bliver ikke mere traditionelt, men en god klassiker går altså sjældent af mode. 

Ja mulighederne for en god idé til den perfekte kærestetur er mange hos Dkbyday, uanset præference, bopæl eller anledning – så er der noget for dig hos Dkbyday. 

Gratis date ideer

Når det kommer til date idéer, hvor man stadigvæk kan opleve meget og have det godt, uden at bruge flere hundrede kroner. Dkbyday også samlet inspiration til dig, som søger idéer til en gratis date. Her kunne der være tale om den førnævnte gåtur i skoven eller rundt om en sø, fordi vi har faktisk rigtige mange gode skovstier og mange fine søer i Danmark, som man kan få en god gåtur ud af. Man kan jo tage noget varmt at drikke med hjemmefra på en termokande – hvorvidt det er kaffe, te eller varm kakao er op til dig. Et specifikt tip kunne være Slotshaven ved Frederiksborg Slot i Hillerød, hvor det er gratis at gå rundt i haverne omkring slottet.

Desuden er det muligt at opleve en masse kultur helt gratis, så er kulturen noget for jer er der rigelig med muligheder til en gratis date idé at finde under kategorien gratis oplevelser. Det kunne fx være en tur til Middelalderlandsbyen, som kan give et unikt indblik i den danske historie, og hvordan man levede i Middelalderen. I Middelalderlandsbyen er gratis at besøge.

Et andet alternativ kunne også være en troldejagt, hvor I går på jagt efter Thomas Danbos kendte trætrolde. Du kan læse mere om troldene og troldejagt i vores artikel, hvor du måske kan få inspiration til jeres næste gratis date idé? 

Apropos en udflugt, som en gratis date idé, så kunne man smøre madpakken hjemmefra og tage ned på Ofelia plads og nyde stemningen, som så mange andre københavnere gør om sommeren (også om vinteren).

Kæreste aktiviteter

Selvom man har “vundet konkurrencen” om sin partner og har et solidt grundlag, så er der ingen grund til at sidde og hvile på laurbærerne. Når man er kærester er det mindst lige så vigtigt at komme ud at lave nogle kæreste aktiviteter sammen – hvis ikke vigtigere! Mangler du ideer til kæreste aktiviteter, så gør Dkbyday det nemt for dig at finde på noget at lave uanset, hvad anledningen eller aktiviteten skal være. 

Kæreste aktiviteter er jo stort område med mange varierende muligheder, og ofte noget med personlige tilhørsforhold til den enkelte ting. Det kan være jeres kærlighed blomstrede ved det lokale Vig Tuske- og Kræmmermarked, og derfor er kræmmermarkeder specielle for jer – det kan også være andre ting, men vigtigst er det at vide, at du kender din kærestes præferencer og grænser samt, hvad hun måske kan lide. Hvis forholdet er noget nyt, så er der jo ikke andet at gøre end at teste og teste, hvilke kæreste aktiviteter, som er en succes, og hvad der ikke er. 

Når det så er sagt, så kan kæreste aktiviteter være alt fra rolige ture i skoven, til turen på paddle boards eller smagstesten hos det lokale mikrobryggeri. 

Der er altid de klassiske kæreste aktiviteter, såsom at gå ud at spise på en restaurant, tage i biografen og shoppeture ned af Strøget. Dog er det også muligt at pumpe det lidt op, hvor man ændrer den klassiske kæreste aktivitet med et lille twist. Det kunne fx være Drive in Bio i Lynge, en middag date, hvor man skal lave sin egen dessert i form af Macarons inden man tager ud på restauranten eller en middag date i fuldstændig mørke hos Dark Waiter Restaurant

De romantiske kæreste aktiviteter kunne være en storby getaway til en af København, Odense, Århus eller Ålborg, hvor man kunne være turister for en dag (også selvom I måske kender området, så er der altid noget nyt at opleve). En anden romantisk kæreste aktivitet, som du faktisk kan lave året rundt, er skøjtning. Det bare at finde vintertøjet frem fra garderoben og komme afsted. Selvom skøjtning ofte er noget vi forbinder med vinter og frost grader udenfor før det kan lade sig gøre, så er der faktisk mange indendørs skøjtebaner rundt omkring i landet, hvor det ville være muligt at have romantikken i fokus imens man skøjter afsted og afslutter med en varm kakao fx.
Derudover, så kunne en tur i den nærmeste Zoologisk Have – fx  Terrariet Vissenbjerg – være en hyggelig kæreste aktivitet, hvor man nemt kan få hele dagen til at gå – plus, at der har altid været et eller andet magisk og fascinerende ved at gå rundt imellem alverdens eksotiske dyr. 

Du kan ikke komme uden om de konkurrerende kæreste aktiviteter, hvor dem med et kompetitivt gen kan få lov til at udfolde sig – det er også ofte her, hvor gode minder man kan grine af på et senere tidspunkt, har tendens til at blive skabt. Kæreste aktiviteter i den konkurrerende kategori kan fx være en tur på minigolfbanen, en tur omkring den lokale gokartbane eller quizaften på den lokale bar, hvor taberen kan give første omgang.

Når man har romantiske og klassiske kæreste aktiviteter, så må man ej forglemme de spændende kæreste aktiviteter, som også er en god mulighed, hvis din partner godt kan lide spænding og fart. Idéer til spændende kæreste aktiviteter kunne fx være ting som Escape Room, hvor I skal hjælpe Indiana Jones med at løse mysteriet hos Riddle House Roskilde, før I kan komme ud. Derudover kunne det også være en tur på en klatrebane, hvor højderne er så høje, at hjertet pumper afsted i spænding. Derudover, så kunne det være ATV fart og spænding hos Outdoor Action, hvor I ræser afsted rundt på en lukket bane. 

Der er sikkert også mange andre kæreste aktiviteter, som man kunne lave, det her er også bare en forsmag for nogle af de ting du kan finde hos Dkbyday uanset om det er til kæreste turen, drengeturen, tøseturen eller den første date.  

Lad os likes ved!

dkbyday.dk

Følg med på vores sociale medier, hvor vi løbende giver gode ideer til fede oplevelser og aktiviteter. 

Du kan finde os på Instagram og Facebook under navnet @dkbyday.dk og du må altid gerne dele din oplevelse med os!
Du deler din oplevelse ved at tagge os eller benytte dig af #dkbyday, hvor vi løbende følger med.  

Nødvendige

Nødvendige cookies hjælper med at kritiske og basale elementer kan køre på vores side – så som slide features og sikre at du har fuld adgang til alle sider på vores site. Hvis ikke disse er slået til, vil sitet ikke fungere optimalt, derfor kan disse ikke fravælges.

Expires
1 year
Name
wordpress_[hash]
Data processor
System
Purpose
On login, WordPress uses the wordpress_[hash] cookie to store your authentication details.
Expires
1 year
Name
wordpress_logged_in_[hash]
Data processor
System
Purpose
After login, WordPress sets the wordpress_logged_in_[hash] cookie, which indicates when you’re logged in, and who you are, for most interface use.
Expires
1 year
Name
wp-settings-{time}-[UID]
Data processor
System
Purpose
This is used to customize your view of admin interface, and possibly also the main site interface.
Expires
1 year
Name
comment_author_{HASH}
Data processor
System
Purpose
When visitors comment on your blog, they too get cookies stored on their computer.
Expires
1 year
Name
comment_author_email_{HASH}
Data processor
System
Purpose
When visitors comment on your blog, they too get cookies stored on their computer.
Expires
1 year
Name
comment_author_url_{HASH}
Data processor
System
Purpose
When visitors comment on your blog, they too get cookies stored on their computer.
Expires
1 year
Name
cookie_settings
Data processor
System
Purpose
Used to set your cookie settings
Sporingcookies

Hjælper os med at forstå brugers adfærd på vores side og hjælper os med at optimere din oplevelse nu og i fremtiden.

Expires
1 year
Name
_fb
Data processor
Facebook
Expires
2 years
Name
_ga
Data processor
Google
Purpose
Used to distinguish users.
Plicy
Expires
24 Hours
Name
_gid
Data processor
Google
Purpose
Used to distinguish users.
Plicy
Expires
2 years
Name
_ga_
Data processor
Google
Purpose
Used to persist session state.
Plicy
Expires
09 days
Name
_gac_gb_
Data processor
Google
Purpose
Contains campaign related information. If you have linked your Google Analytics and Google Ads accounts, Google Ads website conversion tags will read this cookie unless you opt-out. Learn more.
Plicy