Idéer til date med kæresten eller ægtefællen

Skal du på date med din partner og mangler du inspiration til, hvad I skal lave sammen? Så er du kommet til det rigtige sted! Vi skal nok hjælpe dig med at blive inspireret, og forhåbentligt sørge for, at I får en god tid sammen!

Du kan hente en masse inspiration i artiklen – og måske vælge at gemme nogen af mulighederne til næste gang, at der skal dateplanlægges. Du kan gøre brug af inspirationen, uanset om det stadig er noget nyt og spændende eller det er et langtidsforhold, som der er tale om. 

Den smagsfyldte

Skal smagssanserne forkæles imens I udvider jeres horisont for nye smage og hygger jer? Så er prøvesmagning af forskellige ting, måske oplevelsen for jer! Det kunne fx være ølsmagning, vinsmagning, whisky- eller ginsmagning

Hvis alkohol ikke er sagen, og man måske har lovet en kaffe-date med sin udkårne, eller blot sin date. Så kunne et baristakursus, måske være sagen.

Det ville tage den almindelige kaffe-date til next-level, og hvis du overrasker din date, så vil det med garanti imponere.

Den klassiske

Den klassiske date – den kender du måske. Middag for 2, en biograftur efterfulgt af en kop kaffe, hvis aftenen stadig er ung. Eller også er det blot en middag på en restaurant, I begge har udset jer. Eller måske bare en biograftur alene, med saltede popcorn og sodavand i papkrus, som man kun kan få i biffen?  Det er i hvert fald en klassiker, uanset hvilket stadie i forholdet man er.

Hvis biografturen ikke er noget for jer eller hvis der ikke går nogen spændende film lige nu, er den klassiske middagsdate måske mere noget for jer. Middagsdaten er særdeles god til dybe samtaler, fordi man kun har hinanden at koncentrere sig om. Her kan man snakke om at få “kærestetid”, hvor der ikke går hverdag i den.  

Skal daten have et romantisk twist, så kan du muligvis arrangere en hestevognstur efter middagen – det er ikke for sjov man siger at, ”når enden er god, er alting godt”! 

Den ultra-romantiske

Ovenstående idéer er domineret af sjov og spontanitet blandet med det klassiske – nu kommer ’den romantiske date’ mulighed på banen, hvis det er romantikken, der skal være fokuspunktet! 

Hvis du virkelig vil blæse din partner bagover, så kan du forsøge at genskabe jeres første date eller jeres første møde. Altså virkelig genskabe – step by step. På den måde kan I måske føle jer nye for hinanden og nyforelskede igen.

Den konkurrerende

Hvis I begge er en smule konkurrencemennesker, på den hyggelige måde, så kan I jo slå jer løs med et brætspil, på en brætspilscafe. Fx en brætspils-date på cafeen Bastard. En hyggelig spilleaften kan give god kvalitetstid og sammen med lidt drikkelse, er den gode stemning på rette kurs.

Er I mere de aktive typer, kan konkurrencen sagtens tages til et højere niveau. Det kan være at tage et slag minigolf på nærmeste bane, et race på gokartbanen eller i højderne gennem en klatrebane. På klatrebanen kunne konkurrencen være på gennemførelsestid eller bare gennemførelsen i sig selv – det er med garanti en sjov måde at tilbringe dagen på (hvis man selvfølgelig ikke er alt for bange for højder)

Tag ud i naturen

Skal det være noget ud over det sædvanelige?

Hvad er mere romantisk end stilhed, vand og rolige omgivelser? Fx en spontan kanotur, det behøver ikke at være en grænseoverskridende oplevelse for at den er mindeværdig.

Der er faktisk mange kano rastepladser langs forskellige åer i Danmark. Man kan snildt tage et lille blus med til et bål, måske endda et telt, og lave et stop til en kop kaffe på turen. 

Pro tip

Hvis du stadigvæk mangler idéer til en date eller til fremtidige dates, så prøv at få din partner til at skrive sin bucketlist ned – enten sammen eller hver for sig.

På den måde har du altid noget at tage inspiration fra i fremtiden, når der skal planlægges dates eller udflugter. Samtidig kan du opfylde din partners inderste ønsker og I kan forhåbentligt få kvalitetstid sammen imens i oplever en masse sammen, og skaber minder der vil være med jer for evigt.

Vil du have mere inspiration til forskellige slags dates? Så klik videre til vores side, men forskellige artikler om aktiviteter og oplevelser til forskellige typer dates nedenfor.

Lad os likes ved!

dkbyday.dk

Følg med på vores sociale medier, hvor vi løbende giver gode ideer til fede oplevelser og aktiviteter. 

Du kan finde os på Instagram og Facebook under navnet @dkbyday.dk og du må altid gerne dele din oplevelse med os!
Du deler din oplevelse ved at tagge os eller benytte dig af #dkbyday, hvor vi løbende følger med.