Tag på troldejagt

Vil du ud og have én på opleveren og give børnene en udflugt, de sent vil glemme? Så bør I tage på Troldejagt! I en årrække har kunstneren Thomas været rundt forskellige steder i Danmark, og gemt de store og flotte trolde i naturen og andre sjove steder. 

Thomas Dambo har nu i flere år lavet de berømte trolde af genbrugsmaterialer og “skrald”, som han finder i container rundt omkring eller får fra folk, der donerer deres gamle byggematerialer. Troldene bliver bygget der, hvor han sætter dem op. Typisk sætter han sine trolde i naturen, hvor man lige skal gå for at finde dem eller andre gemte perler.

Troldene blev for alvor kendt, da de begyndte at florere rundt på forskellige Instagram profiler i sommeren 2019. Her var det de 6 glemte kæmper man så, at folk gik rundt og fandt på forskellige lokationer i Danmark. Thomas har lavet Troldekortet, som er et interaktivt kort man kan bruge på sin smartphone, når man er ude på Troldejagt .

Det fungere sådan, at man tager hen, hvor kortet siger, at der er en trold og angiver, at man er der – og først der bliver det afsløret, hvor trolden egentlig er gemt. Troldene findes over hele Danmark, så uanset om du er i København eller Nordjylland er det muligt for jer at komme på trolde eventyr.

Alfabetet

Det nyeste der er kommet fra Thomas Dambo er hans Alfabet, som han har sat foran Musikkens Hus i Aalborg. Her er inviteret til fri leg, og det er allerede blevet modtaget rigtig godt af de besøgende. 

Så – husk de gode gå sko, en vandflaske og en opladet mobil, og så er det bare om at komme afsted. 

Hvis du selv er interesseret i at hjælpe med at bygge, donere træ eller andet, så kan du læse mere om det, på Thomas Dambos egen hjemmeside.

Find alle troldene

Teddy Venlig – Høje Taastrup
Lille Tilde – Vallensbæk 
Thomas På Bjerget – Albertslund
Oscar Under Broen – Ishøj
Sovende Louis – Rødovre 
Bakke Top Trine – Hvidovre
Runde Rie – Roskilde
Kaptajn Nalle – Nordhavn 
Bjarke Cirkelsten – Kongelunden, Amager
Green George – Christiania
Laura & Julien + Trolden Troels – Horsens 
Pil Tusindtunge – Egholm
Simon Anine – Aarhus
Sigurd – Mørke
Stærke Storm – Silkeborg
Anker Drømmefanger – Fanø
Skrædderholmen: Lange Liv
Runde Rie – Roskilde
Trolden Ask – Ashøje, Thy
Jack Lumber – Mors
Hans Hulehånd – Odense