Første date, hvor?

Hvis du er single og har svært ved at få fantasien til at sætte i gang når det kommer til det romantiske – så ja, så har du helt sikkert stillet sig selv det spørgsmål eller spurgt Google om hjælp.

Det kan være svært at få gode ideer til en date med en fremmede, hvor man måske ikke har snakket synderligt meget forinden. En ting er, at man gerne vil undgå den her akavet stemning men også gøre daten mindeværdig. 

For lets face it, tager man på flere dates, hvis den første var langt fra succesfuld? Succeskriterierne kommer jo selvfølgelig an på den enkelte. 

Vi giver dig noget bud på, hvor du kan tage din date hen første gang i mødes. 

Konkurrencen

Er du eller fornemmer du at din date er et konkurrencemenneske? Så udfordre personen! Man kunne evt udlodde en sjov præmie – eller bedre, en sjov straf. Det kan løfte stemningen lidt. 

Vil du gerne kunne nyde en god samtale under daten kan konkurrencedrevet aktiviteter være minigolf, pool, petanque eller fodboldgolf. På den måde, holder I begge fokus på noget andet end hinanden, men det er nemt at komme med små historier og spørgsmål undervejs.

I forhold til straf og præmie – så skal det muligvis være noget der peger mod noget man kan gøre sammen. Fx den der taber skal give isen bagefter eller noget lignende. 

Den stile og rolige date

Er du derimod større tilhænger af et mere roligt miljø på den første date? En date, hvor man måske bedre kan komme ind på et dybt emne og gå i dybden med samtalen?

Det første bud i denne kategori er helt sikkert: Museumsbesøg. På den måde kan i slentre gennem museets gange og lærer I hinanden (og kunsten) at kende stille og roligt. Og her kan man hurtigt finde ud af, om i deler samme interesse eller smag for kunst. Men det behøver ikke kun at være kedeligt – hvis man normalt ikke er til kunst i form af malerier og skulture. Der findes flere steder, hvor man også kan røre, prøve og lærer. 

Fx Experimentariet, Fængslet, ARoS, Universe, Planetariet eller Danmarks Tekniske Museum

Den kulinariske date

Måske er du lidt af et madøre, og du har allerede lært at din date også er vild med mad og hyggelige kulinariske oplevelser?

Lad os introducere: Den opgraderet kaffe-date. 

Der er flere steder, hvor du kan få et baristakursus på en times tid. Hvis det ikke er perfekt, til en opgraderet kaffe-date, så ved jeg ikke hvad er. Det er meget populært at mødes til at kop kaffe, for lige at trykteste kemien, inden man begiver sig ud i suppe-steg-og-is-daten. Hvilket giver god mening. 

Se baristakursus hos The Coffee Collective

Se baristakursus hos Nordic Coffee House

Et alternativ til den der ikke er vild med kaffe, kunne være et fløbebollekursus. Og ja – man får selvfølgelig flødebollerne med hjem. 

Tag daten med ud i naturen

Lurede du hurtigt at din date har et godt forhold til naturen? Eller har du det selv og gerne vil vise din date, noget du har kært? 

En helt almindelig gåtur i den nærmeste park eller skov er gode alternativer, hvis I gerne vil lære hinanden lidt at kende først uden for mange opsatte rammer. Når turen er færdig, kan det jo være daten skal fortsætte et andet sted – og så er det muligt at tage fat i de første par foreslag.  

Den traditionelle picnic-tur i den nærmeste park kombinerer gåtur hen til valgte picnic sted, hvor der er mulighed for samtale uden fastbinding i for lang tid og selve picnicen, hvor i kan få en hyggelig stund, med hvad end du har puttet i kurven. Picnic er heller ikke så fint og forpligtende som middagen på restauranten. Her er det tværtimod helt okay at spise ucharmerende og fjollet. 

Er du mere til gåturen med et strejf af picnic? Hvis ja, kan du invitere din date på en walk-n-talk gåtur med kaffe. Tag en varm (eller kold) drik med og gå en tur i din nærmeste parki skoven eller rundt om en sø

Er du mere til gåturen med et strejf af picnic? Hvis ja, kan du invitere din date på en walk-n-talk gåtur med kaffe. Tag en varm (eller kold) drik med og gå en tur i din nærmeste parki skoven eller rundt om en sø

Lad os likes ved!

dkbyday.dk

Følg med på vores sociale medier, hvor vi løbende giver gode ideer til fede oplevelser og aktiviteter. 

Du kan finde os på Instagram og Facebook under navnet @dkbyday.dk og du må altid gerne dele din oplevelse med os!
Du deler din oplevelse ved at tagge os eller benytte dig af #dkbyday, hvor vi løbende følger med.