Top 10 oplevelser i Nordsjælland

Skønne Nordsjælland har masser forskellige seværdigheder og udflugtsmål at byde på. Her finder du blandt andet en nationalpark – Nationalpark Kongernes Nordsjælland – såvel som forlystelsesparker, dyrehaver, museer, skønne strande og meget mere. 

Uanset om du er i Nordsjælland for at holde ferie eller du bor her og gerne vil have ny inspiration til oplevelser – så har vi fundet 10 gode bud til aktiviteter og oplevelser. Uanset om du er til familieudflugter, om du skal holde firmaarrangement eller noget helt tredje – så kan du nok få lidt inspiration her. Ellers kan du hoppe direkte til alle oplevelserne vi har fundet til dig i hele Nordsjælland:

Lynæs Surfcenter holder for første gang åbent hele året rundt og giver dig mulighed for hygge og gode oplevelser!

Selve området er skønt og naturpræget. Hos Lynæs er der en afslappet atmosfære og du kan opleve forskellige ting. Her bliver holdt fællesspisninger og wine&dine i Vinterhiet og der bliver tændt op for bål og sauna. 

Der udover finder du masser af begivenheder som musik quiz og dj sets. 

I Lynge finder du en helt unik biograf – en biograf, hvor du bliver siddende i din egen bil og ser filmen.

Konceptet er ret unikt, og der findes faktisk ikke særlig mange Drive In Biografer længere. Derfor – hvis du alligevel er i Nordsjælland, så skal Drive In Bio prøves! 

Foto tilsendt af Rikke (bruger)

Der er flere muligheder for gode oplevelser på Frederiksborg Slot.

På Slottet finder du Det Nationalhistoriske Museum du kan besøge. Du kan også lave en Riddlehunt på Frederiksborg Slot, men hvis det skal foregår i natur og eget tempo, kan du besøge slottet og gå en tur om søen og i Slotshaven.

Besøg det kæmpe område, der byder ind til en god trasketur i det grønne

I Tisvilde Hegn finder du blandt andet Troldeskoven, Asserbo Slotsruin og Tisvilde Hegn ligger lige ud til Tisvildeleje Strand.

Besøg Museet for Søfart er et prisvindende museum som flere udenlandske medier over tiden har nævnt og anbefalet.

Derfor – går der helt sikkert en anbefaling til et besøg af museet, hvis du er i Nordsjælland! Her finder du ikke kun søfart – men også udstillinger om, hvordan det maritime har påvirket moden gennem tiden og meget andet. 

Tag ud på Mølleåen og hav nogle sjove timer op vandet.

En kanotur er lige så meget til en rolig familietur som det kan være et indslag på en teambuilding dag. Her har du mulighed for at forme turen, præcis som i har lyst til. Medbring selv mad og drikke. 

I de varme måneder, kan du besøge Bærhaven og plukke de vildthængende bær. 

Du finder alle mulige forskellige slags bær i haven og du kan altid opdateres på deres hjemmeside, hvilke bær der hænger klar til at blive plukket. 

Mystery Hunt er en genial måde at komme ud og opleve noget på, hvor man samtidig er underholdt og skal bruge hovedet. 

Mystery Hunt har skabt en gåde, du skal løse på Kronborg Slot. Her får du udleveret nogle ledetråde, og så handler det om at gå rundt og løse mysteriet i samarbejde med den gruppe du er med. Det anbefales at i er 4-8 personer i hver gruppe. 

Elsker du teknik og knowhow? Danmarks Tekniske Museum er et oplevelsesunivers for nysgerrige sjæle – både børn og voksne. 

Her finder du udstillinger der viser nogle af de mest banebrydende danske opfindelser fra det 20. århundrede. 

På Furesø – Danmarks dybeste sø – kan du komme ud med den søde lille båd og opleve bredden fra vandsiden. 

Tag ud og sejl på Furesø med den hyggelige Bådfart. Du kan stige af og på ved forskellige stop – derfor behøver turen ikke gå rundt, men du kan også bruge Bådfarten som transport, hvis du vil rundt og opleve ting om søen.

Mange mange flere...

Og det her er blot 10 af de mange mange oplevelser og udflugtsmål du finder i Nordsjælland.

Vil du se alt hvad vi har fundet til dig af aktiviteter og oplevelser i Nordsjælland? Se dem her: