10 Museer der skal på din bucketlist

Vi giver dig et bud på 10 sjove, anderledes og spændende museer du bør besøge. 

Er du til kulturelt indspark eller vil du inspireres til næste museumstur? Vi har fundet 10 supercool museer, som vi mener er oplevelsen værd. Her er lidt for alle – store som små, gamle som unge, enkelte som grupper.  

1. Glyptoteket

Hvis ikke du har været der, så bør du helt sikkert give stedet et besøg. Glyptoteket er blevet meget populært de senere år, og har floreret en del på de sociale medier fordi omgivelserne er meget “insta-venlige”. 

Du behøver selvfølgelig ikke kun tage på Glyptoteket for at tage billeder til dine sociale medier, men også for at lære en masse og nyde noget skøn kunst i rare omgivelser. 

2. ARoS

Du må ikke gå glip af ARoS, hvis du er i Århus. Faktisk er ARoS et af Nordeuropas største kunstmuseer. Museet er fordelt på 20.700 m2 og på 10 etager. Du kan snildt få et par timer til at gå her, og blive forført af mange typer kunst. 

ARoS kalder sig selv et mentalt fitnesscenter, hvor ARoS også skaber perfekte rammer for socialt samvær.

3. Bunkermuseet Hanstholm

Bunkermuseet i Hanstholm tager dig en tur med til fortiden. Museet spreder sig over et større område, hvor der er levn fra krigens tid. Her kan du opleve mange forskellige elementer og bunkere fra denne tid.

Hvis du er til fortidshistorie, så bør du helt sikkert aflægge Bunkermuseet Hanstholm et besøg. 

4. Vinkingemuseet Ladby

Vi holder os lidt mere til fortiden – og her på Fyn har du mulighed for at lære og opleve noget omkring fortiden endnu længere tilbage. 

Den skulle selvfølgelig på listen, fordi vikingetiden er en spændende tid at lære noget om for historieinteresserede mennesker, og der er mange spændende arrangementer og udstillinger på Vikingemuseet i Ladby.

5. Louisiana

Louisiana er et populært museum, og vi forstår hvorfor! Derfor er den selvfølgelig kommet på bucketlisten. Her finder du altid spændende aktuelle udstillinger, du kan fordybe dig i på en slentretur gennem museet. 

Louisiana er for alle aldre, og her er både Børnehuset og Skulpturparken I kan slå jer løs i som børn og familie. 

6. Universe Science Park

Her bliver videnskab til sjov – og er for hele familien. Her kan du prøve eksperimenter og naturfænomener af og have det supersjovt imens. 

Hertil finder du en oplevelsespark, hvor du blandt andet kan fise rundt på Segways og meget andet sjov og ballade.

7. Planetariet

Nu har vi været omkring fortiden, nutid og sjov videnskab. På Planetariet kommer du tættere på rummet og hvad denne indeholder – og det bliver ikke kedeligt!

Du kan komme helt tæt på mange fænomener, der er i spil i rummet og lære en masse om planeterne rundt om os, solsystemet, jorden og dens indre. Du kommer ikke til at kede dig på Planetariet.

8. Fængslet

Hvis du ikke har været inde og ruske tremmer før, kan du gøre det nu. Fængslet i Horsens viser dig livet som indsat, og faktisk kan man få lov at overnatte i Fængslet. Fængslet rummer udstillinger og fortællinger, der tager dig med rundt i historiske fange-øjeblikke, og gør dig klogere på livet som fange. 

Ud over at være museum, rummer Fængslet også mange andre facetter. Du kan blandt opleve events som foredrag Street Food Festival i gården blandt mange andre spændende arrangementer. Desuden kan du som erhvervsdrivende også leje dig ind.

9. Skagens Kunstmuseer

Noget, der helt sikkert har defineret Danmarks kunst, er skagensmalerne. Her på Skagens Kunstmuseer finder du udstillinger om skagensmalerne samt andre udstillinger, der har defineret og præget vores kunst gennem tiden i Danmark. Du kan selvfølgelig også se et par af de legendariske malerier imens du er der. 

10. Tegners Museum og Statuepark

Tegners Museum og Statuepark er en fantastisk oplevelse i Nordsjælland. Tegner var billedhugger og lavede sit museum og skulpturpark i 1938. Tegner var en berejst herre, og hans værker bærer præg af hans rejser til forskellige verdensdele. 

Skulpturparken er åben og man kan frit besøge den og gå sig en tur i sletten om museet. 

Vi håber at du kan bruge vores museums-bucketlist til lidt inspiration til din næste museumstur. Hvis du har fundet en faktastisk oplevelse gennem os, så del den gerne med os på de sociale medier. Tag os @dkbyday.dk eller brug hashtagget #dkbyday – vi reposter opslag fra dette opslag. 

Indendørs aktiviteter og oplevelser

Tag mig til andet inspiration til indendørs aktiviteter