Teambuilding øvelser

Vil i gerne lave en simpel teambuilding i arbejdstiden/skoletiden eller er budgettet måske ikke til det helt store show? Vil I gerne have muligheden for, at i selv kan afholde nogle teambuilding øvelser på jeres egen matrikel – eller et nærliggende område, hvor faciliteterne gør det muligt?

Vi har samlet lidt ideer til jeres teambuilding i kan gøre brug af – de er budget venlige og er ikke særligt afhængig af lokation. De kan laves ude og inde, alt efter vind og vejr. 

De klassiske lege

Her er der tale om blandt andet klassiske teambuilding øvelser, som sækkevæddeløb, æggesprint (man placerer et æg på en ske og løber en distance, hvor man skal løbe med ægget på sin ske hele vejen – kan også gøres med en kartoffel).

Quiz

Det kan også være en god gammeldags teambuilding øvelse, som en quiz på kontoret med pizza og øl – selvfølgelig præmier til vinderholdet eller et andet sted i vælger at tage hen (måske i en nærliggende park, hvis vejret tillader det). Der er flere måder man kan lave en qui på – den gode gamle med papir og afkrydsning, men der er også moderne måder at gøre det på. 

Fx kan du online lave en Kahoot quiz, som man via smartphone eller computer kan logge på og deltage i quizzen. 

Opret en Kahoot her.

 

Kommunikative øvelser

Skal det være mere ovre i den kreative/kommunikative side, så kunne det være teambuilding øvelser såsom tegning ryg mod ryg, hvor der lige pludselig skal sættes mange ord på ting man har tendens til dagligt at tage for givet.

Her handler det om at den ene tegner en tegning op ad den andens ryg, som skal prøve at gengive det på en tegning for an sig selv. Det er svært, ikke at være forudantaget med hvad der bliver tegnet – prøv selv!

En god ice-breaker til sådan et arrangement kan fx være at fortælle lidt om sig selv. For at gøre det på en sjov måde, man man fortælle 4 ting om sig selv, 3 sande facts og 1 løgn (skal helst være realistisk og ikke overdrevet tydelig), hvor målet er at finde løgnen. På den måde lærer man også hinanden bedre at kende internt i gruppen og man lærer måske nye sider af folk at kende. 

En sidste øvelse kunne f.x også være “led i marken”. Man går sammen 2 og to. Den bliver “hjemme” og der bliver lagt (smidt) noget der er synligt for den der er “hjemme” og så skal den guide, den der er i marken til at finde den ting der er blevet smidt i marken. Personen i marken har bind for øjnene og det er derfor kun ved hjælp af ord, den der er “hjemme”, kan hjælpe sin makker med at finde tingene. 

Det er en øvelse der sætter lidt i perspektiv, hvor vigtig kommunikation er, for at opretholde relationen og komme i mål. 

Øvelser:

  • Æggesprint
  • Sækkevæddeløb
  • Quiz
  • Ordleg
  • Odd Fact Out
  • Led i marken

Det var lidt forskellige slags teambuilding øvelser, som kan laves lidt sporadisk og uden de store omkostninger, men stadigvæk have den ønsket effekt – nemlig at bringe hinanden tættere sammen ved hjælp af de her teambuilding øvelser.