<< Tilbage til søgning

Røsnæs Rundt

Røsnæsvej, 4400 Kalundborg

Besøg Vindekilden
Du kommer til kilden ved at parkere lige før naturskolen og går mod syd/sydvest over overdrevet. Herefter går turen op og ned ad bakke for til sidst at ende ved kysten. Her er en fantastisk udsigt. Kilden er 7 grader hele året og vandet pibler op af jorden og løber ned i havet gennem Vindekildeslugten.

Besøg Vågehøj
Vågehøj er et smukt sted med storslået udsigt. Man kan i klart vejr se over til Fyn, Samsø og Mols. I højen blev i 1951 bygget en radarbunker. Den er i dag åben for offentligheden som led i udstillingen “Røsnæs – et militært kulturlandskab”.

Besøg Kik-ud
Kik-ud er en fredet og noget så smukt udkigspost i et botanisk paradis. Du finder udkigsposten ved at parkere kort før Naturskolen og følge markvejen 400 meter mod syd og følg stien skråt til højre ca 75 meter.

Horsedalen
Horsedalen er Røsnæs sydvendte skrænter. Skrænterne her er meget solbeskinnede og derfor også varme. Det gør at der kan bo en række sjældne planter og blomster her. Det er også et af de bedste steder i Danmark til at dyrke druer p.g.a. klimaet her. Find det på: Dyrehøj Vingård, Røsnæsvej 254, 4400 Kalundborg.

Spidsen
Spidsen af Røsnæs er Sjællands vestligste punkt. På Spidsen finder du Røsnæs Fyr og er Røsnæs største turistattraktion. Yderst på Spidsen og i forlængelse heraf ligger et særligt undersøisk rev, som man kan se oppefra. Revet er 1,8 km langt og ligger omtrendt 2 meter under vandoverfladen. Spidsene er derudover også et rigtig godt sted at fiske for lystfiskere. Der kan fanges havørred hele åren og fra april/maj kan der fanges hornfisk. I juli og august kan der fanges makrel. Læs mere om Røsnæs Spidsen her.

Kongstrup Klinter
Kongstrup Klinter er et resultat af den plastiske ler i undergrunden og istremstød under den seneste istid. Hvis i taget turen langs stranden fra Kongstrup Klinter videre til Spidsen af Røsnæs, kan i være heldige at finde oldtidsfund. Der kan fx findes flint, ledeblokke, forstenet havbund eller fossiler. Lat/Long: 55.721700 / 10.997579

 

Billede af Martin Malmquist

Find os her

Røsnæs Rundt
Røsnæsvej, 4400 Kalundborg

Ejer du denne oplevelse?

Få kontrollen over din oplevelse,
ved at kontakte os.

Overtage annonce

Hvad siger andre?

0 ud af 6