<< Tilbage til søgning

Auderød Skov

Auderød Skov, 3300 Frederiksværk

Auderød Skov ligger på det yderste af halvøen Arrenæs i Arresø. Halvøen byder på både seværdigheder, smuk natur og fortidsminder. Der findes parkeringsplads ved indgangen til skoven, hvor der også starter en fem km lang vandresti. Længst mod nordøst i skoven findes der bålplads og bord-bækesæt. Her finder du også et shelter og fugletårn. Det er også herude på snuden af Arrenæs, at du finder Auderød Naturcenter.

I Auderød Skov finder du blandt andet Krudtmagasinet. Krudtmagasinet er et gammelt – ja, krudtmagasin. Den stammer fra 1908 og dengang sat man krudtmagasiner på afsides beliggenheder p.g.a. eksplosionsfaren. Frederik d. 5 anlagde i 1756 krudtværket “Frederiks Værk”, og krudtmagasinet var opbevaring for krudtværket den gang. I dag er det renoveret og det eneste der er tilbage af de 3 krudt magasiner der engang lå i området. Du kan læse mere om Krudtmagasinet HER.

Tæt på Auderød Skov på halvøen Arrenæs er der registreret intet mindre end 23 gravhøje. De 12 af dem er tydeligt synlige. En af disse høje er Maglehøj. Maglehøjen ligger hele 70 meter over vandets overflade og giver en fantastisk udsigt over hele området. Så hvis du bevæger ud for skoven, er der også mange andre fortidsminder at se.

Find os her

Auderød Skov
Auderød Skov, 3300 Frederiksværk

Faciliteter

  • Shelter
  • Bålplads
  • Bord-bænksæt

Ejer du denne oplevelse?

Få kontrollen over din oplevelse,
ved at kontakte os.

Overtage annonce

Hvad siger andre?

0 ud af 6