7 sjove skove i Danmark

Danmark har meget smuk og unik natur, der er fuld af gemte perler.  I denne artikel vil vi komme med forslag til 7 sjove skove, der uden tvivl er et besøg værd! Nogen for deres unikke natur, nogen med gode vandrestier og sidst nogen for deres unikke kendetegn, som ikke findes andre steder i Danmark. 

Troldeskoven - Sjælland

Troldeskoven, et navn der lyder som taget ud af et Disney eventyr. Sammenhængen er da bestemt også passende, fordi trænerne i Troldeskoven ligner noget, der helt bestemt kunne være et scenarie i et Disney eventyr. Træerne krummer og bøjer sig helt unaturligt. Dog er der en logisk og videnskabelig forklaring på det.

Og bare rolig – det ikke fordi trolde står op, når solen er gået ned og bøjer dem. Man mener årsagen er, at træerne bliver påvirket af vinden og den sandede jord i skoven, som fyger hen på træerne.

De to fænomener sat sammen over en længere periode, har krummet og forvredet grenene ud i besynderlige og unaturlige positioner – altså en logisk forklaring, selvom nogle nok mener skoven huserer trolde. Ja, hvem ved det egentlig? 

Nordskoven (Jægerspris) - Sjælland

Nordskoven er en skov, som indeholder flere skove, nemlig Fælledskoven mod vest og Studehaven mod øst.
I nærheden af Nordskoven er Kohaven og Slotshegnet i syd, der tilsammen dækker det meste af Hornsherreds skovareal – alt sammen ligger nær Jægerspris og har gode vandrestier, både inde i hver enkelt og imellem dem.  

I Nordskoven ligger landets ældste træ og nogle af de ældste i Danmark generelt – nemlig Kongeegen, Storkeegen og Snoegen. Førstnævnte, Kongeegen estimeres til at være mellem 1500-2000 år gammel.
I den nordlige del af Nordskoven findes Bredvig Mose, der er et levn fra oldtidens skove. Bredvig Mose er nemlig et godt eksempel på, hvordan skovene nok så ud i fortiden. Det er desuden også i Bredvig Mose, at man kan finde Kongeegen. 

Så ønskes der et unikt indblik i fortiden? Så er Nordskoven destinationen for dig.

Kasmose Skov - Fyn

Kasmose Skov er en gemt perle nær Middelfart på Fyn, der ejes af naturstyrelsen. Skoven har officielt stået urørt siden 1993, dog er det kun stormfældede træer, der har været solgt i perioden 1981-1993. Det betyder, at skoven i princippet har stået urørt siden 1981. Plantelivet trives i den urørte skov, hvilket giver en stor variation af arter i skoven, heriblandt vilde orkideer. 
I nærheden af Kasmose Skov ligger Røjle Klint. Den lille vandretur fra Kasmose Skoven til Klinten byder på en smuk udsigt og er bestemt umagen værd.

Ønskes der unikke vandre- og opdagelsesture i en uberørt skov, så kan Kasmose Skov uden tvivl blive skrevet på din bucketlist.  

Rold Skov - Jylland

Rold Skov var Danmarks største skov indtil i 2004, hvor Silkeborgskovene blev sammenlagt. Det er en fortryllende skov, der er fuld af dyreliv i form af mange arter, der varierer fra krondyr til rovfugle. Hvis du er heldig, kan du måske spotte en natugle siddende i et træ! 

Derudover, er Rold Skov en anerkendt vandredestination med gode trails, som kan bruges til både vandring, løb og cykling – og eventuelt også kanoture, hvis man er glad for dét. Tæt på Rold Skov ligger Rebild Bakkerne, som også kan bruges til de samme ovennævnte formål.

Silkeborgskovene - Jylland

Silkeborgskovene er, siden 2004, Danmarks største skov. Det blev den, da en del nærliggende skove blev slået sammen til Silkeborgskovene. Til fælles har disse sammenslåede skove, at de grænser op til Silkeborg-søerne, herunder: Slåensø, Almindsø og Avnsø. 

Skovene har mange friluftsfaciliteter, heriblandt vandring på stier, overnatning og almindelige skovture. 

Overnatning kan fx ske på FDF friluftscenter Sletten, der er en lille flække af Silkeborgskovene. Udlejning af shelters og hytter med adgang til toiletfaciliteter, madlavning og diverse udstyr m.m, for privatpersoner er en mulighed.

Vidste du at, i en af Silkeborgskovene, vokser Danmarks højeste træ – det måler 53,7 meter! Er du i Silkeborgskovene, må du ikke undgå at besøge dette danske naturmonument.

Dyrehaven Klampenborg - Nordsjælland

Dyrehaven ved Klampenborg er et øjeblik væk fra København – sådan føles det i hvert fald. Bare en kort tur med S-toget til Klampenborg, så træder du nærmest ud i Dyrehavens naturskønne område allerede ved ankomsten. Derfor, er det også en populær destination for københavnerne, som ønsker en fredelig pause fra storbyslivet.  

Dyrehaven er perfekt til rolige gåture og picnicudflugter. Området bruges også livligt af motionister fra omegnen.

Skoven er desuden en yderst livlig skov med omkring 2.000 hjorte. Hvilket skyldes, at skoven blev anlagt af Frederik den 3., der gerne ville have et jagtområde. Derfor fik han i sin tid hentet masser af vildtliv til skoven, som efterfølgende har fundet sig til rette i omgivelserne.

Gisselfeld Kloster Skov - Sjælland

En unik skovtur, det er, hvad Gisselfeld Klosters Skov tilbyder. Midt inde i skoven ligger, det efterhånden berømte, Skovtårnet. Det 45 meter høje tårn giver en ekstraordinær udsigt over skoven.

Lige som med udsigten, er bestigelsen af Skovtårnet lige så ekstraordinær en oplevelse! Spiralen du går op ad, ender ud i en 650 meter gåtur fra bunden til toppen. 

Med andre ord – er du højdeskræk, er det nok bedst at blive nede og beundre tårnet fra bunden. Er du tværtimod en vovehals, kan der tages virkelig gode billeder fra toppen (skud til alle instagrammere).

Vil du se flere skove?

I vores søgning, kan du finde rigtig mange skove, der er værd at give et besøg! Slå din lokation til, når du kommer ind på søgesiden eller angiv dit område – så får du et meget bedre overblik over, hvad der ligger tæt på dig! 

Lad os likes ved!

dkbyday.dk

Følg med på vores sociale medier, hvor vi løbende giver gode ideer til fede oplevelser og aktiviteter. 

Du kan finde os på Instagram og Facebook under navnet @dkbyday.dk og du må altid gerne dele din oplevelse med os!
Du deler din oplevelse ved at tagge os eller benytte dig af #dkbyday, hvor vi løbende følger med.