5 fede trails i Danmark

Skoven er vores tilflugtssted, når vi skal ryste posen lidt rundt og dyrke motion i et lidt andet miljø, end det man måske normalt er vant til – vi kender vidst alle, hvor kedeligt det kan være at løbe/cykle den samme rute hver gang man skal afsted. Brug naturen, som vi er så heldige står til rådighed og samtidig er det rigtig god træningsalternativ – der findes mange gode stier i Danmark.
Vi giver dig derfor 5 trails, hvor du kan opleve naturen helt tæt på og få dyrket noget god motion imens.
Som løber er det faktisk også sundt at komme ud på skovens stier, så man varierer den belastning, som fx løb giver.

iStock-1193906773-scaled

Rebild Bakker - Jylland

Nær Rold Skov ligger Rebild Bakker, som er elsket af løbere og vandrere i Jylland. Det er heller ikke uden grund, fordi det byder på mange gode stier med mange højdemeter i et rigtigt smukt natur område. Desuden findes der mange forskellige stier man kan følge og Rold Skov ligger også lige i nærheden, hvor man kan tage mountainbike cyklen med på eventyr. Mange timers god træning med en god udsigt er noget af det som Rebild Bakker tilbyder. Det er forståeligt, hvorfor løberne elsker området!

Husk, at man sagtens kan bruge de samme stier som løberne/mountainbikerytterne til en god vandretur i skoven, det er egentlig kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der er muligt.

tobias- Marselisborg dyrehave del 2

Dyrehaven - Klampenborg

Apropos et sted elsket af løbere, så er Dyrehaven nok en af de mest elsket områder at dyrke motion i hele Storkøbenhavn. Det skyldes nok, at man så “nemt” kan komme ud af storbyen, til et langt roligere miljø med smuk natur. I Dyrehaven findes mange stier, der både kan bruges til en rolig gåtur, en behagelig løbetur eller en tur på Mountainbiken på fx Store Dyrehave trail ruten.  

Det er nok heller ikke uden grund, at et af Danmarks største motionsløb afholdes i Dyrehaven. Du har måske hørt om Eremitageløbet før? Det er i hvert fald et af de smukkeste løb i Danmark i helt unikke omgivelser – ja, faktisk så unikke, at i 2015 blev Dyrehaven optaget på UNESCOS verdensarvsliste.

Man skal dog lige være bevidst på sin omgivelser, når man benytter sig af de mange stier i Dyrehaven, fordi mange motionister og forskellige behov på samme sted kræver, at der tages hensyn en gang imellem.

Tisvildehegn2

Skovly-sporet - Bornholm

Skal du en tur til Bornholm? I så fald er Solskinsøen jo meget kendt for sine mange bakker og smukke landskab. Så, hvorfor ikke kombinere de to? Hotel Skovly har i samarbejde med DGI Bornholm og Viking Atletik anlagt et Mountainbike Spor langs kysten. Der er også mulighed for andre trail oplevelser fra Hotel Skovly, hvis du mangler inspiration kan du altid kontakte Køkkenchefen og ejeren Bo – han er nemlig selv mountainbiker og kender området rigtig godt. 

Skal det være en aktiv ferie, med smuk udsigt og dejlig natur? Så er en tur til Bornholm og Skovly-sporet lige noget for dig.

Djælvesporet-billede-2

Djævlesporet i Lystrup skov - Sjælland

Navnet i sig selv virker frygtindgydende, men det er heller ikke uden grund, at sporet har det navn. Djævlesporet i Lystrup Skov er skabt således, at der ikke kommer nogen karambolage med andre besøgende i skoven. Desuden er det meget teknisk udfordrende, med utrolig mange højdemeter og snævre sving m.m. Dog er det muligt for den mindre erfarne rytter at få noget ud af en tur på Djævlesporet, da det er lavet med hjælp tilgængeligt for disse. 

Skal det være sjov og ballade, men samtidig udfordrende for selv den bedste, så er Djævlesporet hermed på din bucketlist.
Ps. ruten køres uret rundt.

Tisvildehegn2

Moesgaard - Jylland

Nær Århus ligger Moesgaard, der nok er mest kendt for sit museum og herregård.  Hvad nu, hvis vi fortalte dig, at der faktisk er rigeligt med gode trail stier og smuk natur i området med rig mulighed for mange timers opdagelse og motion? Det er netop det, som omgiver Moesgaard Museum. Lige i nærheden ligger Oldtidsstien, som er kendt for utrolig smuk natur, hvor det samtidig er muligt at opleve meget forskellig natur undervejs på turen. Faktisk så godt, at i 2019 blev der afholdt VM i crossløb ved og ovenpå Moesgaard Museum.   

Vil du have smuk natur og kultur på samme tid? Så afsted til Moesgaard med dig. 

Vi håber, at med vores inspiration, at du får lyst til at tage ud og opleve naturen på en anden måde nu – eller måske fortsætter den gode tradition! I hvert fald har vi mange gemte perler i Danmark, der bare ligger og venter på at blive brugt.

Vil du læse mere om løb i forskellige terræner? Så læs om det på aktivtreaning.dk her

Vil du vide mere om mountainbike, og hvad du kan lave på nogle af de omtalte trails, så læs med her

Lad os likes ved!

dkbyday.dk

Følg med på vores sociale medier, hvor vi løbende giver gode ideer til fede oplevelser og aktiviteter. 

Du kan finde os på Instagram og Facebook under navnet @dkbyday.dk og du må altid gerne dele din oplevelse med os!
Du deler din oplevelse ved at tagge os eller benytte dig af #dkbyday, hvor vi løbende følger med.