Oplev Olympisk Sommer på Experimentarium

I løbet af de næste par uger går de 111 danske atleter i krig i sportens navn – en kamp om medaljer til verdens største sportsbegivenhed. Nemlig de olympiske lege. Det gør de iført Dannebrogs smukke røde og hvide farver til den lidt ekstraordinære afholdelse af OL et år senere end normalt. Der skal dystes i alt fra maratonløb, svømning og cykling til skateboarding og badminton. Ja, for de sportsinteresseret kommer der ikke til at være mange kedelige øjeblikke i kalenderen hen over de næste par uger.

Men vil du gerne opleve lidt mere OL plus få lidt opvarmning op til legene, og samtidig lære lidt mere om nogle af de mange sportsgrene, som der skal dystes i? Så skal Eksperimentariums olympiske udstilling uden tvivl have en plads i den travle kalender.

Den Olympiske Tagterrasse

I løbet af de Olympiske Lege sender DR fra Tagterrassen, som vil være indrettet i japansk stemning og have mulighed for transmissioner på storskærm, food trucks og oplevelser og aktiviteter inspireret af legene undervejs. Det koster ikke engang noget at komme op på ”Den Olympiske Tagterrasse”, dog skal man booke en fribillet via deres hjemmeside. Vær opmærksom på, at grundet Corona og Tagterrassens kapacitet er det kun et fast antal billetter, der udbydes pr. dag. Book din Tagterrasse billet her– En almindelig indgangsbillet til Eksperimentarium er også adgangsgivende til Tagterrassen.  

Den Olympiske Tagterrasse har åbent 07:30-21:00 (24. juli-8. august) under de olympiske lege og 06:30-19:00 (24. august-5. september) under de paralympiske lege.

Prøv en olympisk sport hos experimentarium

Under de olympiske lege kommer en masse forskellige forbund ind til Experimentarium. Det vil være muligt for gæster og besøgende at prøve kræfter med diverse sportsgrene i et kontrolleret og sjovt miljø med vejledning af specialister. Ønsker du at prøve en specifik sport eller vil du bare gerne se oversigten over, hvilke sportsgrene som er mulige at prøve, så kig i kalenderen her – det er blandt andet muligt at prøve kræfter med basketball, roning og skateboarding. 

Under udstillingen på Experimentarium vil frivillige fra mere end 30 forskellige forbund lægge deres vej forbi. Så det handler om at holde øje med kalenderen, hvis der er noget du brænder efter at prøve!

Ps. Det er forskelligt fra forbund til forbund, hvordan de afvikler deres arrangementer og prøvedage.

Lær atleterne bedre at kende

Rundt omkring i udstillingen kan man møde personlige fortællinger fra diverse atleter, hvor det er muligt at komme tættere på dagligdagen, som en eliteidrætsudøver og deres vej til de Olympiske Lege eller de Paralympiske Lege.

Jagt guldet i 5-kamp i nogle særlige OL-udfordringer via Experimentariums mobilapp.

Ved siden af 5-kamp aktiviteterne finder du et særligt skilt, som markerer deres virke i 5-kampen – gennemfører du fire ud af fem aktiviteter er du sikret et OL trofæ, som kan hentes i butikken. Undervejs taster du selv dine resultater ind i appen og har mulighed for at opnå seje sportstrofæer, såsom ”turbosprinter” og ”mesterskytte”.

5-kampen er desuden rigtig underholdende for børnefamilier.

Tag sportstesten

Du kan tage sportstesten og se hvilke sportsgrene, der passer til din personlighed. Du får 25 spørgsmål, der alle sammen er med til at afgøre, hvilken slags sportsgren, der ville være et godt match for dig – jeg var bedst egnet til kampsport, hvilket ramte plet eftersom jeg har dyrket kampsport i 16 + år. 

Få hele oplevelsen med!

Når man er afsted på Experimentarium, så er der ingen grund til ikke at få den fulde oplevelse med ved at kigge ind til oplevelserne på 1. sal, hvor der lige nu er en Corona udstilling, en olie udstilling og en krops sundhedsudstilling. Også på 1. sal findes en masse udfordringer, hvor man blandt andet kan teste, hvor mange kilojoule man kan træde i hamsterhjulet på 2:30 min eller hvor lang tid man kan blive siddende i rodeostolen.

Det er muligt at tilmelde et hold på op til 6 personer (holdregisteringen er frivillig). Det fungerer sådan, at man kan indtaste sit hold navn (kaldenavn) og derefter indregistrere sig ved de forskellige udfordringer. Vælger man at indregistrere sig, så har man muligheden for at måle sig imod dagens highscore, få taget billeder undervejs og meget andet. Efter hver aktivitet kan man udvælge et holdbillede fra den nyligt afsluttet aktivitet eller vælge billeder fra fuldførte aktiviteter, som man senere kan få tilsendt til en selvvalgt mail (helt gratis) – en sjov måde at udfylde en scrapbog af minder fra en hyggelig dag på Experimentarium.

Har du en nysgerrig sjæl eller vil du bare gerne varme op til de Olympiske Lege? Så skal du da helt sikkert på Experimentarium og opleve deres Olympiske udstilling samt alle deres fede aktiviteter! – Det er jo kun hvert 4. år (i dette tilfælde 5. år) man kan opleve OL, så du kan lige så godt gøre det med manér i fællesskab med Experimentarium og dine nære.

Vil du have mere information om, hvor du kan finde Experimentariet og andre relevante info, så se deres oplevelse her.

Del din olympiske oplevelse på Experimentarium med dem på #ladlegenebegynde og #experimentarium

Vær opmærksom på, at Experimentarium har ekstraordinært længe åbent henover sommeren. Deres åbningsperiode er 9-21 mandag-søndag.  

Lad os likes ved!

dkbyday.dk

Følg med på vores sociale medier, hvor vi løbende giver gode ideer til fede oplevelser og aktiviteter. 

Du kan finde os på Instagram og Facebook under navnet @dkbyday.dk og du må altid gerne dele din oplevelse med os!
Du deler din oplevelse ved at tagge os eller benytte dig af #dkbyday, hvor vi løbende følger med.